Anne Koning (PvdA) genomineerd voor Groenste Politicus 2018

www.groenstepoliticus.nl 27-01-2019 Zuid-Holland - De Zuid-Hollandse Anne Koning, lijsttrekker voor de PvdA bij de Provinciale Statenverkiezingen van 2019, is door Natuurmonumenten genomineerd voor de titel ‘Groenste Politicus van 2018’. In deze landelijke wedstrijd zijn dit jaar uitsluitend provinciale politici genomineerd, vanwege de grote betekenis van de provincie voor natuurgebieden en vanwege de actuele Provinciale Statenverkiezingen in maart.

Koning is één van de tien genomineerden, en de enige genomineerde voor de provincie Zuid-Holland.

Natuurmonumenten roemt Anne Koning onder andere om haar actieve inzet voor het behoud van het groene landschap en voor een prettige en gezonde leefomgeving. Stemmen kan op www.groenstepoliticus.nl  Uit de drie kandidaten met de meeste stemmen kiest een vakjury op 10 maart 2019 de winnaar. De winnaar wordt bekend gemaakt in de live-uitzending van VARA Vroege Vogels op zondag 10 maart 2019. In de weken hieraan voorafgaand zendt VARA Vroeg Vogels interviews uit met de drie overgebleven kandidaten.

De ‘Groenste Politicus’-verkiezing is speciaal in het leven geroepen om politici die zich inzetten voor een groenere wereld in het zonnetje te zetten. De provincie is van groot belang voor natuur en landschap, zeker sinds de decentralisatie van het natuurbeleid. Anne Koning (PvdA) heeft veel contact met natuurorganisaties en luistert goed naar de inspraak van inwoners. In de Provinciale Staten heeft zij zich onder andere ingezet voor de weidevogels en weidevogelvrijwilligers, de bescherming van de smient en de komst van ottertunnels bij de Nieuwkoopse Plassen. Ook heeft zij zich samen met andere Statenleden hard gemaakt voor de gezonde groene leefomgeving in de Omgevingswet. Als woordvoerder natuur voor de PvdA zet zij zich sterk in voor de versterking van groen en het behoud van de natuur voor de toekomst.