Blaaskaken nemen Kakofoon mee naar Boskoop

28-01-2019 Reeuwijk - Dit jaar was het de eer aan de Blaaskaken​ uit Boskoop om na de finale van het Kapellenfestival Kakofonie​ de wisseltrofee De 'Kakofoon' mee naar huis te nemen. Deze trofee wordt uitgereikt aan de kapel die er, naar oordeel van de andere 13 kapellen, het meest in is geslaagd om de gunst en waardering van het publiek te winnen.

 


Het Kapellenfestival Kakofonie werd dit jaar voor de 26e keer georganiseerd in Zalencentrum De Brug​ te Reeuwijk. Met veertien fantastische blaaskapellen waren de zalen aan het begin van de avond al goed gevuld met zo'n 250 muzikanten en met de toestroom van het publiek zat de stemming er al gauw in.
Kakofonie 2019 was weer een zeer geslaagd festival, zeker dankzij de blaaskapellen: de Baggerbeugels en de Blaaskaken uit Boskoop, Code ROOD​, de Koorenbouters en de Merweboertjes uit Dordrecht​, Dweilorkest De Damstampers​ uit Amsterdam, Exclusief uit Oudenbosch​, Foutje Bedankt​ en Dweilorkest Kap Nah​ uit Den Haag, De Gespleten Klomp uit Leiden​, Showband GLAZ​ uit 's-Gravenzande, Hofkapel de Smulnarren​ uit Oosterhout en de Waaghalzen en WildeBRAZZ uit Gouda​.
Het goede doel van dit jaar, het Thomashuis Gouda kan rekenen op het gewenste bankje voor bij het kippenhok dat zij van Kakofonie krijgen. In het Thomashuis wonen 8 á 9 volwassenen met een verstandelijke beperking als een groot gezin met elkaar samen; een doel dat goed past in de reeks van bestemmingen die Kakofonie in de loop der jaren heeft gesteund.