ESTO stelt teleur tegen Laakkwartier

28-01-2019 Den Haag - Na twee driepunters op rij bleef ESTO dit weekend weer met lege handen staan. De Bodegravers stelden teleur in de uitbeurt tegen Laakkwartier. Een matig spelend ESTO ging met 2-0 onderuit. Al na 4 minuten had Laakkwartier een voorsprong te pakken. Tijd genoeg voor ESTO om zich weer in de wedstrijd te spelen. Echter aanvallend was ESTO niet in staat echte doelrijpe kansen af te dwingen. Toen in de 1e helft

ook nog Jesper den Besten als spits met een blessure naar de kant moest, bleef er nog minder over van de aanvallende intenties. Kort voor rust forceerde Laakkwartier uit een vrije schop eigenlijk al de beslissing (2-0) en bracht daarmee ESTO in mineur naar de thee.

Na rust probeerde ESTO nog wel de bakens te verzetten. Laakkwartier had geen moeite het krachteloze verzet het hoofd te bieden. Trainer Ramon Hageraats bracht nog wel Bas van Goudzwaard en zelfs Daan Boerboom als aanvallers naar voren. Maar beiden misten de ervaring als aanvaller de Haagse defensie aan het wankelen te brengen. Dat ESTO tegen een veel beter Laakkwartier in de 2e helft niet verder op achterstand kwam, was vooral te danken aan het puike keeperswerk van Joey Anker. Maar ook Laakkwartier ging slordig met de kansen om. Door de nederlaag is ESTO weer teruggezakt in de gevarenzone.
 

• Bericht: André van Egdom

 
 ► Job van Welie (l) duelleert met een Haagse tegenstander.
 
► Robin Groenendijk aan de bal tegen Laakkwartier.
 
► Jesper den Besten wordt gestuit in het Haagse strafschopgebied. Even later zou de ESTO-spits geblesseerd uitvallen.
► Wouter-Jan Bos met controle over de bal. Het net wist hij tegen Laakkwartier niet te vinden.