Alzheimer Café

21 Jan 2019 - 19:15

Bodegraven - We beginnen dit jaar met het belang van muziek in het leven van mensen met dementie en hun naasten. We maken er een feestelijk muzikale avond van. Aan de hand van een DVD zal Petra Vane, de gespreksleider van de avond, laten zien wat muziek doet bij mensen met dementie.

Daarop kunnen de aanwezigen reageren in hoeverre men dit ook herkend of dat men allerlei andere ervaringen heeft. Het onderling uitwisselen van ideeën over muzikale ervaringen kan heel stimulerend zijn.

De avond wordt ook opgeluisterd met livemuziek door het blaaskwintet “Kwintvlaag”, dat bekende, maar wellicht ook wat minder bekende liederen ten gehore brengt. Wie daarbij mee wil zingen of een dansje wil maken gaat gerust zijn gang. Extra feestelijk is dat we tussendoor kunnen genieten van een drankje en een hapje. Er is een stand aanwezig met informatiemateriaal op het gebied van dementie en aan dementie verwante onderwerpen. Alle belangstellenden, waaronder zij die werken met mensen met dementie, zijn ook hartelijk welkom.

Op maandag 21 januari 2019. “De Meent”, Willem de Zwijgerstraat 8 in Bodegraven: iedereen is van harte welkom vanaf 19.15 uur!