Riet (83) en Toon (85) Kemp 60 jaar getrouwd

09-01-2019 Reeuwijk - Burgemeester Christiaan van der Kamp feliciteerde afgelopen woensdag Riet (83) en Toon (85) Kemp – van der Werf met hun 60-jarig huwelijk. Beiden zijn geboren Reeuwijkers: Riet is de oudste uit een gezin van 15 kinderen uit Reeuwijk-Middelburg en Toon komt uit Oud-Reeuwijk. Ze komen beiden van een boerderij waar ze hebben leren melken. De oorlogsjaren in hun jeugd waren niet gemakkelijk maar

ze gingen naar dansles waar beiden elkaar hebben ontmoet. Ze kochten een klein houten huisje voor f. 4.500.- waar ze drie kinderen kregen. Later kregen ze een mooi huis aan de Middelburgseweg. Daar werden nog twee kinderen geboren. Verder kreeg het bruidspaar 10 kleinkinderen.

Toon was elektricien/loodgieter en werkte 43½ jaar bij hetzelfde installatiebedrijf: Heemskerk in Waddinxveen. Nu wonen ze in een mooi appartement in Reeuwijk-Brug. Riet heeft altijd thuis op de boerderij gewerkt.

Een waar kunstenaar is de bruid: ze kantklost en in de huiskamer staan door haar geschilderde iconen. Toon vertelde dat hij vooral naar de hobby’s van zijn vrouw keek. Hij reed zelf elf jaar op de Buurtbus en veertien jaar voor Tafeltje-dek-je. Verder fietst hij veel.Alle broers en zussen van Riet zijn onlangs een ochtend in de ouderlijke woning bij elkaar geweest. De leeftijden bij elkaar opgeteld zijn ze 900 jaar oud!  Ze deden een speurtocht door het huis en gingen op dezelfde plek als vroeger aan tafel zitten! ’s Middags mocht de “aanhang” komen. “Het was een prachtige dag en heel uniek” vertelde Riet.

In “De Brug” is er a.s. zondag een feest. Er zijn felicitaties van de Koning en de commissaris van de Koning en Burgemeester van der Kamp bracht een prachtige bos bloemen.