Cocky (83) en Henk Roos (84) 60 jaar getrouwd

08-12-2019 Bodegraven-Reeuwijk - Burgemeester Christiaan van der Kamp bezocht afgelopen dinsdag het echtpaar Roos om hen te feliciteren met hun 60-jarige huwelijk. Cocky komt uit Woerden en Henk is de zoon van een kruidenier uit de Bodegraafse Meije. Ze hebben elkaar tijdens het dansen ontmoet want dat was hun lust en hun leven. Op 19-jarige leeftijd verloor Henk zijn moeder, zijn schoonmoeder is altijd als een moeder voor hem geweest.

In 1957 kochten Cocky en Henk een huis en trouwden. Dat huis werd gevorderd door de gemeente en dus konden ze niet in hun eigen huis wonen en zijn ze bij Henk zijn vader ingetrokken. Ze kregen wel een financiële vergoeding.

Het 60-jarig huwelijksfeest is gevierd met hun zoon en twee dochters. Ook de vier kleinkinderen waren van de partij. Henk was timmerman in de bouw en later kwam hij terecht bij het woningbedrijf van de gemeente Bodegraven als onderhoudstimmerman. En ging op zijn 59e jaar met de VUT. Ze trokken er veel op uit met de caravan zoals naar Kroatië het land waar hun schoondochter vandaan komt.