Debat gaat de komende jaren over duurzaamheid

07-01-2019 Reeuwijk-Brug - Burgemeester Christiaan van der Kamp vertelde afgelopen maandag tijdens de nieuwjaarsreceptie, die gehouden werd in zalencentrum De Brug in Reeuwijk-Brug, dat het debat de komende jaren zal gaan over duurzaamheid. Hij riep Ronald Schilt naar voren die genomineerd is voor de ondernemersprijs Midden-Holland. Ronald heeft een adviesbureau dat adviseert over

duurzaam bouwen.

In zijn zevenenhalfjarige loopbaan als burgemeester heeft Van der Kamp honderden echtparen bezocht vanwege een jubileum, het oudste echtpaar was 72 jaar getrouwd. Hij bezoekt ook mensen die 100 jaar of ouder worden op hun verjaardag als ze dat willen. Mensen vertellen hem altijd dat ze weinig hadden toen ze begonnen en over de oorlog. Daarna over de vrede, de wederopbouw, hun gezin en verlies van ouders en soms van kinderen. Zijn conclusie is: mensen willen vrede op aarde en in de mensen een welbehagen.

Hij waarschuwde voor eenzijdige berichtgeving via sociale media. Mensen geven hun mening maar luisteren niet naar elkaar. Hij refereerde ook naar het gebrek aan communicatie over het migrantenhotel. Hij gaf de gemeenteraad een compliment omdat die het college heeft teruggefloten. De inwoners hebben tijdens de gemeenteraadsverkiezingen 15  nieuwe gemeenteraadsleden gekozen binnen de 23 plaatsen in de raad. De gemeenteraad heeft volgens hem een raadsprogramma gemaakt dat goed is voor inwoners en ondernemers.

Hij besloot zijn toespraak met de woorden: "Houd de rug recht, het hoofd koel maar het hart warm en ik wens ieder een gezond en voorspoedig maar vooral liefdevol 2019".

De toespraak is te horen in het radioprogramma Carrousel dat woensdag om 19.00 uur, zondag om 20.00 uur en maandag om 21.00 uur wordt uitgezonden op radio Bodegraven.

Foto van Bert Verver