Fondsen maken ontmoetingscentrum Dronenwijk af

07-01-2019 Bodegraven Al geruime tijd wordt er in het Dienstencentrum Rijngaarde grondig verbouwd. Ondersteund door een substantiële bijdrage van Stichting tot Bevordering van de Huisvesting van Ouderen in Bodegraven (SBOB) zijn Mozaiek Wonen en stichting SAM afgelopen september gestart met een grondige renovatie van het gebouw.

 


Stichting SAM is huurder en exploitant van het dienstencentrum Rijngaarde en het is een lang gekoesterde wens om deze ruimte te transformeren tot een modern en gezellig ontmoetingscentrum van de buurt.  Een centrum met een open karakter, centraal in de wijk, met een keuken waar je met groepen kunt koken. Waar je in gezelschap kunt eten maar waar het ook knus is om in klein gezelschap samen te zijn. Hiervoor zijn meer financiële middelen nodig dan die SAM hiervoor zelf beschikbaar heeft.
Juist op het moment dat de bouwkundige renovatie in een afrondende fase is, heeft stichting SAM van het VSB fonds een toezegging ontvangen voor een bijdrage van 30.000 euro voor aanschaf van nieuw interieur. Eerder was ook al door het Oranjefonds 33.000 euro toegekend voor de aanschaf van nieuw keukeninterieur.
Dankzij de bijdragen van de maatschappelijke fondsen kan dus nu ook het interieur aan de wensen worden aangepast. Met een nieuwe inrichting en nieuw interieur hoopt stichting SAM over een paar maanden een moderne ontmoetingsruimte te kunnen openen in de geest van het Huis van Alles. In deze ruimte kunnen alle buurtbewoners terecht. Voor nieuwe initiatieven uit de buurt, bijeenkomsten van verenigingen, cursussen, voor een warme maaltijd van Kom-mee-Eten of voor een (werk)lunch georganiseerd door cliënten van ASVZ.
Heeft u een goed idee voor een eigen activiteit of voor een bewonersinitiatief? De sociaal makelaar van SAM denkt graag met u mee en heet u graag welkom. Neem daarvoor contact op met Jessica van Vugt 06-81588468