VSTS-dames klimmen omhoog

07-01-2019 Bodegraven - De VSTS-dames zijn in het nieuwe jaar goed begonnen. De Bodegraafsen versloegen mededegradatiekandidaat Velo met 4-0. VSTS steeg daardoor naar de 7e plek in de 3e Divisie B. Het kan zich nog niet veilig voelen. Tussen de 7e en 12e plek is slechts een verschil van 4 punten. VSTS begon afgelopen zaterdag sterk aan de wedstrijd en nam gelijk een voorsprong van vijf punten. Het spel van VSTS was op alle

vlakken goed verzorgd en Velo kwam er niet aan te pas. Binnen de kortste keren was de setwinst met 25-17 een feit.
 

Ook in de tweede set kwam VSTS goed uit de startblokken. Halverwege de set kon Velo korte tijd aanhaken, maar mede door goede aanvallen van Elvira Duiven en collectief sterk spel van VSTS, was de thuisploeg ook in deze set een maatje te groot. De set werd met 25-15 op overtuigende wijze binnengehaald.
 

Hoewel het Velo was dat de eerste twee punten van de derde set scoorde, pakte VSTS het initiatief weer bij een stand van 5-5. De voorsprong die vervolgens ontstond werd, ondanks sterker tegenspel van Velo, niet meer uit handen gegeven. De derde set werd met 25-20 binnengehaald door de Bodegraafse ploeg.

De wedstrijd was daarmee al gewonnen, maar vanwege de spannende stand in de competitie was het bonuspunt van de vierde set ook nog van groot belang. VSTS mocht daarom niet verslappen en speelde de wedstrijd met veel overtuiging gecontroleerd uit. De 25-18 winst in de vierde set betekende dat de 4-0 overwinning en daarmee de volle buit van 5 punten door de dames van VSTS waren binnengehaald.