Voetbalclubs luiden het nieuwe jaar in

06-01-2019 Bodegraven/Reeuwijk – RVC ’33 deed het inluiden al op Nieuwjaarsdag. De andere clubs volgden afgelopen zaterdag (5 jan.) met hùn nieuwjaarswedstrijd. Het bijna complete 1e elftal van CVC Reeuwijk werd uitgedaagd door een CVC-selectie met oud-spelers waaronder Gerben Schonebaum en Rob Verwaal. Verwaal, die dit seizoen als keeper een stap terug deed naar een lager elftal, liet blijken de fijne kneepjes van het keepen nog niet verleerd te hebben.


CVC Reeuwijk 1 won overigens wel na een 0-0 ruststand toch met 5-1.

Een wedstrijd tussen de Golden Oldies is langzamerhand bij Rohda ’76 een vaste traditie geworden om het nieuwe jaar mee te openen. De sterren van weleer zijn dan wel een tikkeltje trager geworden en het lijf ziet er wat minder goddelijk uit, maar een tegenstander op het verkeerde been zetten, daar zijn ze zeker nog wel in staat, zo bleek.


Ook WDS opende in Driebruggen het nieuwe jaar met oud tegen nieuw. ESTO koos zaterdag voor een onderling jeugdtoernooi. Aan deelname geen gebrek.
In het weekend van 19/20 januari wordt het weer serieus voor de voetbalclubs in onze gemeente. Dan wordt de competitie weer hervat. Vooral RVC ’33 en ESTO hebben nog harde noten te kraken om buiten de gevarenzone te blijven. Degradatie of nacompetitie te moeten spelen, liggen op de loer.
 

• Bericht: André van Egdom

 
► Jetro Bevers legt aan voor een schot. Joep van Keulen duikt voor alle zekerheid toch maar even weg.
 
► Rob Verwaal (1), die dit seizoen een stapje terug deed naar een lager elftal, liet zien als keeper niets verleerd te hebben.
 
► The Golden Oldies van Rohda’76: Niet zo snel meer maar nog wel in staat een tegenstander op het verkeerde been te zetten.