Lezing Ton Hendriks

12 Jan 2019 - 13:45

Alphen a/d Rijn - Naar aanleiding van zijn expositie in Galerie Alphen Art, houd Ton Hendriks een lezing over zijn werk. Iedereen is hierbij uitgenodigd. Hij gaat bij zijn lezing dieper in op het ontstaan van zijn schilderijen: hoe ze tot stand komen, wat ze voor hem inhouden en de technieken waar hij gebruik van maakt. Hij gaat ook in op wat het kunstenaarschap voor hem betekent en hoe dat zo, al in zijn jeugd, een eigen vorm aannam. Vanuit het publiek kunnen vragen gesteld worden.


De lezing voert ons langs zijn werken die op dit moment in de galerie worden geëxposeerd. Ton werkt op panelen die hij zelf ontwerpt en bouwt. Door de dikte van de panelen doen ze zich voor als sculpturen aan de wand. Dit driedimensionale versterkt als het ware de tweedimensionale compositie. Bij elkaar gebracht vormen al deze elementen een geheel in een aangenaam evenwicht. Licht en ruimte zijn de belangrijkste componenten in het werk van Ton.

Op 12 januari 2019 0m 13.45 uur. Galerie in de Aarhof te Alphen aan den Rijn. De lezing start om 14.00 uur.

Naast Ton Hendriks exposeren ook: Petra van der Made met schilderwerk, Joke Meijer met oliepastels, Ger Bonninga met werken die geïnspireerd zijn door de “Stijl” en Bert Verboon met diverse sculpturen van RVS, steen en hout. De expositie is op een zeer aantrekkelijke manier vormgegeven, waardoor er een mooie verbinding is ontstaan tussen alle geëxposeerde werken van de kunstenaars.