Schaakbeker naar Woerden

03-01-2019 Bodegraven - De jaarlijkse kersttweekamp tussen de schakers van Bodegraven en Woerden is dit jaar gewonnen door Woerden. De dertig spelers van Woerden haalden 18,5 punt tegen Bodegraven slechts 11,5. Na twee achtereenvolgende Bodegraafse overwinningen was dus nu weer de beurt aan Woerden, dat in 2018 aanzienlijke versterkingen op schaakgebieden kreeg. Aan de hogere borden deed Bodegraven

het wel goed. De lagere borden, vorig jaar goed voor de overwinning, konden het echter niet redden. Vaak werd op het nippertje verloren. Enkele partijen vielen op. Jeugdtalent Klaas Roos won een punt voor Bodegraven door een pion slim te laten promoveren. Aan de topborden waren er mooie overwinningen voor Wim Heemskerk en Jan Willem van Briemen.

En in de traditionele strijd tussen de voorzitters kon de Woerdense voorzitter Marcel van Oort ondanks hevige aanvallen geen bres slaan in de verdediging van zijn Bodegraafse tegenstander Jo Kloprogge, die op het eind nog bijna met een tegenaanval scoorde. Het werd een remise. Aan het eerste bord werd tot het laatst fel gestreden maar hier trok in een krankzinnige eindspelfase aan het langste eind.
 

 
► Woerden won de kersttweekamp van Bodegraven