‘Bodegraven-Reeuwijk Spreekt’ van start

02-01-2019 Bodegraven-Reeuwijk De gemeente Bodegraven-Reeuwijk heeft het inwonerspanel ‘Bodegraven-Reeuwijk Spreekt’ gelanceerd. Om meer inzicht te krijgen in de mening van inwoners worden zij uitgenodigd mee te denken en spreken over de toekomst van de gemeente. Het eerste onderzoek is vandaag gestart.Alle inwoners van Bodegraven-Reeuwijk vanaf zestien jaar kunnen meedoen aan het inwonerspanel.

Deelnemers ontvangen vier tot vijf keer per jaar een vragenlijst per e-mail of per post. De vragen gaan over ontwikkelingen in de leefomgeving en beleid in de gemeente. Daarnaast kunnen deelnemers zelf onderwerpen aandragen. Deelnemers worden tevens op de hoogte gehouden van de resultaten en opvolging van de onderzoeken.

Ruim 10.000 inwoners van Bodegraven-Reeuwijk zijn via een aselecte steekproef geselecteerd en ontvangen binnenkort een brief met uitnodiging tot deelname. Zo verwacht de gemeente een representatief panel samen te stellen waarin inwoners uit alle dorpen en van alle leeftijden vertegenwoordigd zijn.

Het eerste onderzoek is inmiddels van start en gaat over samenwerken. Hoe kunnen we in gemeente Bodegraven-Reeuwijk het beste met elkaar samenwerken en hoe tillen we dat naar een hoger niveau?

Geïnteresseerden kunnen zich eenvoudig en kosteloos voor het inwonerspanel aanmelden via www.bodegraven-reeuwijkspreekt.nl.

Met ‘Bodegraven-Reeuwijk Spreekt’ maakt de gemeente haar plannen voor een inwonerspanel concreet. Eerder werden al deelnemers geworven rond de gemeenteraadsverkiezingen van 2018. Geïnteresseerden die zich destijds hebben aangemeld hebben persoonlijk bericht ontvangen over de start van het panel.