Interview met Rob Kraaipoel over operabus

23-12-2018 Bodegraven-Reeuwijk - Operaliefhebbers kunnen in Bodegraven goed aan hun trekken komen. Tot voor kort via het witte doek in het Evertshuis, maar dat is helaas in verband met verminderde animo van de kant van het publiek komen te vervallen. Wel is er nog steeds een groeiende belangstelling voor de z.g. Operabus.

Deze bus rijdt veilig en comfortabel vanaf het zalencentrum De Brug in Reeuwijk via het station in Bodegraven naar de Stopera in Amsterdam. Als deelnemer hoef je alleen maar te zorgen dat je op tijd bent. Voor de rest is alles voor een relatief gering bedrag ( ca Euro 60,=) geregeld en krijg je een prima plaats op de 5e rang en stap je pal voor de Opera uit en na afloop uiteraard weer in.

Rob Kraaipoel
Initiator en organisator van dit gebeuren is de in Reeuwijk wonende Rob Kraaipoel.
Zijn belangstelling voor opera werd al op jonge leeftijd via de radio thuis gewekt. Deze belangstelling kwam in een stroomversnelling toen hij zijn vrouw ontmoette. Zij had de muziek in haar jeugd al met de paplepel binnen gekregen. Buiten de operabus om, bezoeken zij nog steeds regelmatig de opera in Amsterdam. Ook bezitten zij een grote collectie operaproducties op video en DVD. Rob neemt de organisatie van de operabus vrijwel geheel voor zijn rekening met uitzondering van het financiële gedeelte, dat door het Evertshuis wordt verzorgd.
Zijn favoriete operacomponist is Giuseppe Verdi. Ook is hij een fervent bewonderaar van de Matheus Passion. Zelf heeft Rob dit magistrale werk in het verleden gezongen in het koor van Toonkunst Gouda.
 
Toekomst
Zolang er animo in onze gemeente blijft, gaat Rob Kraaipoel door met het organiseren van de operabus. Het experiment van vorige jaar naar de Muntschouwburg in Brussel was in die zin niet zo'n succes dat het voor herhaling vatbaar is. Dus blijft de bus Amsterdam als zijn domicilie houden. De reden hiervan vertelt Rob in het interview van ons radioprogramma Carrousel. Luisteraars die willen weten hoe het reisprogramma van de bus er voor 2019 uit ziet, verwijzen we naar de theaterbrochure en de website van het Evertshuis. Het radioprogramma Carrousel wordt uitgezonden op maandag, woensdag en zondag om resp. 21.00, 19.00 en 21.00 uur.