Zwaar seizoen voor VSTS-teams

05-12-2018 Bodegraven – Het dames- als herenteam van VSTS beleven een zwaar seizoen. Ook afgelopen weekend trokken beide teams aan het kortste eind. Na de verloren bekerwedstrijd van het damesteam tegen ZVH (3-1) ging het daarna in de competitie tegen Thor 2 ook niet naar wens. Opnieuw werd met 3-1 verloren. VSTS begon in Bergambacht veel te slap aan de 1e set, waardoor de inhaalrace te laat kwam: 26-24. Ook de 2e set ging door

persoonlijke fouten bij VSTS naar de thuisclub: 25-22. In de 3e set rechtte VSTS de rug door druk op de service en werd de set met 24-26 binnen gehaald. Dit wist VSTS niet door te trekken in de 4e set (25-23), waardoor de Bodegraafsen opnieuw een nederlaag leden. VSTS zal bij de dames alle zeilen moeten bijzetten om aan het einde van het seizoen niet opnieuw te moeten degraderen.


• Ook het VSTS-herenteam verkeert in zwaar weer. Het verloor dit weekend met 3-1 van Switch 2. De wedstrijd in Utrecht had VSTS, dat 12e en laatste staat op ranglijst, moeten winnen om nog het gat met Switch 2 dat 11e staat nog enigszins te dichten. Hoewel VSTS vocht voor de punten was het niet genoeg. De Bodegravers wisten alleen de 2e set winnend af te sluiten (20-25). Het lijkt erop dat de promotie vorig seizoen naar de Promotieklasse z’n tol gaat eisen en weer een stap terug naar de 1e klas op de loer ligt.