CVC Reeuwijk zakt verder weg in middenmoot

03-12-2018 De Zilk - Hoe voorkom je een snelle achterstand? Het is een vraag waar CVC Reeuwijk zich toch nadrukkelijker mee bezig moet houden. Tegen koploper Van Nispen afgelopen zaterdag was het alweer na een paar minuten raak. En dat was beslist niet de eerste keer dit seizoen. Goed beginnen aan een wedstrijd dat is toch wel een dingetje bij de Reeuwijkers. Na 3 minuten had Van Nispen de verdediging van Reeuwijk al te pakken.

En zo hielp CVC de Zilkenaren direct in het zadel. Door het ontbreken van het aanvalsduo Moussa Kallisse en Lourens Uiterwijk (beiden geblesseerd) had CVC aanvallend in de verdere 1e helft weinig in te brengen. Het hield zich moeizaam staande. De bal weg werken uit de verdediging en dan direct weer inleveren bij de tegenpartij was schering en inslag. CVC had steeds de afvallende bal niet, waardoor de druk bleef aanhouden. Echter Van Nispen zelf liet na in de 1e helft een beslissende voorsprong op het scorebord te zetten.

Ook in de 2e helft bleef het lang 1-0, totdat Joep van Keulen frank en vrij de 1-1 binnenkopte. De gelijkmaker kwam als een donderslag bij heldere hemel en had bij CVC iets moeten losmaken. Geen kans meer weggeven en zeker geen open huis houden. En dat laatste gebeurde toch. Een paar minuten later verraste Van Nispen CVC - niet voor eerste keer trouwens - in de omschakeling, waarbij de Reeuwijk-verdediging pijnlijk uit elkaar werd gespeeld: 2-1.

CVC zette nog een wanhoopsoffensief in, waarbij een volley van Joep van Keulen maar net langs de verkeerde kant van de paal scheerde. In Reeuwijks drang naar voren profiteerde de thuisclub door in de laatste minuut nog de 3-1 binnen te schieten. Door de nederlaag is CVC Reeuwijk weer verder teruggezakt in de middenmoot. Het zal zeker nog een keer moeten winnen om toch nog met een veilig gevoel de winterstop in te gaan.
 

• Bericht: André van Egdom

 
► "Ballet" bij Van Nispen-CVC Reeuwijk. Kieran Dekkers kijkt er met verwondering naar.
 
► Kieran Dekkers kopt de bal weg. Door een blessure verscheen de CVC'er niet meer in de 2e helft.
 
► De CVC-verdediging stond herhaaldelijk onder druk. Anass Kalai probeert de bal weg te werken.