BZ&PC-herenteam houdt koers als koploper

03-12-2018 Bodegraven – Al een paar jaar probeert het BZ&PC-herenteam terug te keren in de 1e Klasse. Steeds lukte dat net niet. Dit seizoen lijkt anders te verlopen. De Bodegravers versloegen een paar weken geleden hun grootste concurrent JAWS Amsterdam. En daarmee heeft BZ&PC de koppositie in handen. Echter om in pole position te blijven moet BZ&PC wel iedere wedstrijd blijven winnen. En dat is een zware belasting. Afgelopen zaterdag was

DZT ’62 de volgende horde. De ploeg uit Deurne is niet zo maar over de knie te krijgen. Toch wist BZ&PC in de eerste twee perioden gemakkelijk van de Deurnenaren weg te lopen. Met een 6-1 voorsprong werd de basis gelegd voor weer een overwinning.

Daarna liep er zand in de doelpuntenmachine van de Bodegravers, maar DZT ’62 profiteerde niet. Na de 3e periode waren de gasten met een 9-4 tussenstand geen steek dichterbij gekomen. Uiteindelijk trok BZ&PC de wedstrijd eenvoudig met 10-6 naar zich toe.

Coach Herman van Tongerloo was wel tevreden over zijn ploeg: ”We lagen prima te verdedigen en waren aanvallend sterk. We hebben ons hersteld van vorige week en het publiek weer waterpolo laten zien. Uiteraard konden we sommige situaties nog slimmer uitspelen, maar over het algemeen hebben we het prima gedaan.”
 

• Bericht: André van Egdom

 
► Bjinse Bouma (nr. 11) van BZ&PC belet z'n tegenstander op doel te schieten in de wedstrijd tegen DZT '62.
 
► Rob Peek (nr. 12) waagt een schot op het Deurnese doel.