Mevrouw Bontenbal-Dekker 100 jaar!

27-11-2018 Reeuwijk - Burgemeester van der Kamp kwam met een mooie bos bloemen namens de gemeente om hulde te brengen voor de 100-jarige! De in 1918 in Waddinxveen geboren mevr. Bontenbal werd op zesjarige leeftijd ernstig ziek en heeft daar de rest van haar leven ernstige doofheid aan overgehouden. Maar dat was geen enkele belemmering om honderd jaar te worden vertellen haar kinderen!

Enkele weken na het einde van de Tweede Wereldoorlog trouwde ze met haar man en ze kregen twee kinderen. Verder zijn er vijf kleinkinderen en veertien achterkleinkinderen. In 2009 is haar echtgenoot, de aannemer C. Bontenbal, overleden.

Enige jaren geleden constateerde een arts een slecht hart, niet goed functionerende nieren, een slechte leverfunctie en ook haar longen zouden niet goed hun werk doen. Tenslotte brak ze ook nog haar heup. Mevrouw is een echte doorzetter, door eindeloos veel oefenen en fysiotherapie heeft ze behoorlijk fit voor een honderdjarige!

De eeuwelinge borduurt veel met kruissteken, leest veel en heeft een computer. Ze e-mailt de hele wereld over, heeft Facebook en ze doet spelletjes op de computer. Mevrouw heeft nog een heldere geest en houdt alle verjaardagen nog bij van kinderen en kleinkinderen. In het appartement in Reeuwijk is veel post ontvangen en er komt een receptie in “De Brug”