Kans op komst biefstukrestaurant is aanzienlijk afgenomen

26-11-2018 Bodegraven-Reeuwijk - Wethouder Jan Leendert van den Heuvel en wethouder Inge Nieuwenhuizen hebben afgelopen maandag informeel gesproken met twee vertegenwoordigers van de bezwaarmakers tegen de komst van een biefstuk restaurant aan de Burgemeester Lucassenlaan in Reeuwijk-Brug. Wethouder Inge Nieuwenhuizen vertelde dat ze met de aanwonenden van de Notaris d'Aumarielaan in gesprek wil over de herinrichting

van de weg.

Naar verwachting zal het college binnen de wettelijk gestelde termijn, voor 22 december, een besluit op bezwaar tegen de komst van het restaurant nemen. Het besluit over het bezwaar tegen de ontheffing voor bouwverkeer is al genomen. Het advies om dat bezwaar ontvankelijk maar ongegrond te verklaren is overgenomen door het college en gepubliceerd in een raadinformatiebrief. Op basis van het feit dat het advies over het bezwaar tegen de komst van het restaurant nog niet is gepubliceerd, vermoeden de vertegenwoordigers van de bezwaarmakers dat hun bezwaar tenminste voor een deel gegrond is verklaard.

Tijdens de raadsvergadering van 21 november vroeg Elly de Vries (D66) of het advies van de commissie bezwaar en beroep al gedeeld kan worden met de raadsleden. Wethouder Jan Leendert van den Heuvel antwoordde toen dat het advies over de ontheffing voor bouwverkeer was gepubliceerd. Volgens de wethouder is de kans op de komst van een biefstukrestaurant aanzienlijk afgenomen. Dat baseert hij op gesprekken die hij heeft gevoerd met de initiatiefnemer. Bert Bras wil desgevraagd niet reageren op deze uitspraak.

De wethouder bevestigde nog eens dat hij een compleet plan voor acht woningen een restaurant en een steiger wil voorleggen aan de gemeenteraad.

Lees ook: Commissie bezwaarschriften heeft advies over bezwaar over vergunning beifstukrestaurant afgerond