RVC ’33 doet hele goeie zaken (+ radioverslag)

26-11-2018 Reeuwijk-Dorp - Zelf winnen en als ook de concurrentie net boven en onder je verliest, dan mag je spreken van een zeer geslaagde voetbalmiddag. En zo was het ook voor RVC ’33 afgelopen zondagmiddag. RVC ’33 versloeg Teylingen met 3-1 in een wedstrijd waar 3 van de 4 doelpunten voortkwamen uit strafschoppen en dat had er nog eentje meer kunnen zijn als ook nog Robin Stolwijk de 5e strafschop had verzilverd.

Alle strafschoppen werden door scheidsrechter Wagner in de 1e helft uitgedeeld. De eerste viel na zo’n 20 minuten voor Teylingen en die was zeker te betwisten, want was een duwtje in de ogen van de scheidsrechter nou werkelijk een strafschop waard. Niettemin pakte Teylingen de surprise maar al te graag uit: 0-1. Even later mocht ook RVC ’33 van elfmeter raak vuren, nadat Mees Booy in de ogen van de scheidsrechter was getorpedeerd. Robin Stolwijk bleef koel en scoorde beheerst vanaf de stip.

Even later vonniste hij opnieuw uit een strafschop, nadat weer de watervlugge Mees Booy naar de grond was gewerkt: 2-1. Ineens kantelde de wedstrijd richting RVC ’33. Kort voor rust was het weer stipwerk voor Stolwijk. Maar dit keer liet Teylingen-keeper Tark Kharboutli zich niet verschalken. Wel moesten de gasten verder met een man minder vanwege 2x geel.

In de 2e helft bleef de 2-1 lang hangen en daarmee ook de spanning in de wedstrijd. Ondanks een numerieke minderheid bleef Teylingen nog knap gevaarlijk in de counter. Toch viel voor RVC ’33 de bevrijdende 3-1. Frank Stolwijk zette z’n invalbeurt luister bij door een hard schot, waarop Kharboutli geen antwoord op had. Dankzij twee formidabele ingrepen hield doelman Stefan v.d. Meer naderhand de voorsprong voor RVC vast. 

• Bericht: André van Egdom

 RADIOVERSLAG RTV BODEGRAVEN (verslaggever André van Egdom)
   RVC '33 - Teylingen 1e helft
 

 RVC '33 - Teylingen 2e helft

► Gevaarlijk moment voor het doel van RVC '33 in de wedstrijd tegen Teylingen. (Foto: Letty Blanken)