Concert verenigde mannenkoren

15 Dec 2018 - 20:00

Gouda - De mannenkoren van Martin Mans zingen in de Goudse Sint Jan. Ze worden bijgestaan door de gemengde Vocalgroup VOICE en The Martin Mans Formation die ook door Martin gedirigeerd worden. Martin Zonnenberg bespeelt het orgel terwijl Mark Brandwijk achter de vleugel plaatsneemt. Het programma is samengesteld rond het thema ‘200 jaar Stille Nacht..’


Deze overbekende en in 300 talen vertaalde klassieker wordt in de originele bewerking van Gruber ten gehore gebracht. In 1818 klonk het lied voor het eerst in het Oostenrijkse Obendorf. De taaloverstijgende boodschap van vrede en heil wordt nog steeds gebracht. In de Sint Jan brengen 400 stemmen het originele Stille Nacht ten gehore van fluisterzacht naar overweldigend hard. Een waar kippenvelmoment. VOICE vormt een aanvulling op de sonore mannenstemmen en brengt authentieke christmas carols ten gehore zoals: ‘The first Nowell, In the bleak midwinter, In Dulci Jubilo, Three Kings en Hark, the herald Angels sing.’ De instrumentalisten laten ook solistisch van zich horen op het orgel en de vleugel. Binnen VOICE en The Martin Mans Formation bevinden zich solisten die de solopartijen voor hun rekening nemen.

Op zaterdag 15 december 2018. Aanvang: 20.00 uur Sint Jan, Achter de Kerk, Gouda Toegang: €15,=. Online €12,50.
Leden PCOB, KBO en ANBO €11,= Kinderen t/m 11 jaar €5,=. Reserveren en online bestellen kan op www.martinmans.nl of tel. 06-25391903.