Galaconcert Harmonie Arti Alphen

16 Nov 2018 - 20:00

Alphen a/d Rijn - In oktober 1908 zag Arti et Religioni het levenslicht; daarmee is Harmonie Arti de oudste muziekvereniging van Alphen aan den Rijn en zelfs tien jaar ouder dan de gemeente zelf is. Het 110-jarig bestaan wordt feestelijk gevierd met een Galaconcert

Op vrijdag 16 november om 20.00 uur in de kleine zaal van Theater Castellum. Gastsolisten zijn de voormalige Arti-leden Kim Bosch op hobo en Thijs van den Geest op trompet, die beiden inmiddels professioneel musicus zijn. Meer informatie over Arti en het concert is te vinden op www.arti-alphen.nl.

De muziek in dit concert doet recht aan het feestelijke lustrum. Rode draad is dansmuziek van alle tijden en stijlen, van een Arabische buikdans tot een Amerikaanse square dance, van een wals tot een renaissance dans en een Schotse zwaarddans. Maar ook het prachtige ‘One Life Beautiful’, ter herinnering aan de Artianen die niet meer onder ons zijn, en het klassieke hobo-concert Concertino nr 110 van Jan Václav Kalivoda (1801-1866) klinken deze avond. En zoals het bij een Galaconcert betaamd, zullen de Artianen zelf er extra feestelijk bij zitten.