IVN-jeugdgroep De Vlinders

11 Nov 2018 - 14:00

Alphen a/d Rijn - De Vlinders, kinderen van 4-8 jaar van de IVN-jeugdgroep De Vlinders, krijgen de opdracht om te onderzoeken wat de uil allemaal eet.  De uil eet zijn prooi - meestal een muis - met huid en haar op.

 

Een muis gaat helemaal naar binnen. Maar de botjes kan hij niet verteren en die spuugt hij weer uit. De kinderen onderzoeken hoeveel muizen of kuikens een uil heeft gegeten. Je wordt een echte speurder of een rechercheur. Je telt de kaken en je weet hoeveel muizen de uil op heeft. Je onderzoek minutieus een braakbal en je weet wat hij gegeten heeft.

De gevonden botjes - zelfs meer botjes dan bij een mens - plak je aan het einde op een houten plankje en dat mag je mee naar huis nemen. Het is niet vies, wel heel spannend. Natuurlijk was je je handen voordat je gaat eten en drinken. En we vertellen je nog heel veel meer over uilen.

De activiteit vindt plaats op zondag 11 november van 14.00 - 15.45 uur in het bezoekerscentrum de Veenweiden. Wil je meedoen, stuur dan een mail naar Fladderaars.vlinders@gmail.com.