Nationale Diabetes Challenge 2018

08-10-2018  Bodegraven De afgelopen 5 maanden hebben 14 wandelaars uit Bodegraven-Reeuwijk wekelijks met elkaar gewandeld naar meer bewegen en gezondheid met ondersteuning van de Nationale Diabetes Challenge. Dit werd georganiseerd op initiatief van Buurtsportcoach Zorg&Welzijn van de gemeente Vivian van de Herik en Wijkverpleegkundige van Plicare Marie-Christien Hermans.

De groep was divers, deelnemers met Diabetes, COPD, een slechte conditie, rugklachten of overgewicht. Wie meer wil bewegen kon aansluiten. Voor jong en oud, de oudste deelnemer was 76 jaar!  Ook professionals in de gezondheidszorg liepen mee, informeel, met elkaar in gesprek en gezellig. Er waren informatie bijeenkomsten georganiseerd met de praktijkondersteuner van de huisarts, diëtist en fysiotherapeut.
Op 29 September werd de slotafstand gelopen in het Olympisch Stadion in Amsterdam. Het was een prachtige dag met 4000 deelnemers uit het hele land en een delegatie van 6 personen uit Bodegraven-Reeuwijk. De wandelingen van 5, 10, 15 en 20 km waren uitgezet in het Amsterdamse Bos.
De opening van het slotfestival was spectaculair. Andre Feenstra ambassadeur van BvdGF was vrijdagavond met een fakkel vanaf het Nationaal Sportcentrum Papendal vertrokken en heeft de hele nacht gewandeld op weg naar het Olympisch Stadion. Het festival werd officieel geopend met het aansteken van het ‘Olympisch vuur’ door Bas van der Goor. Olga Commandeur bekend van ‘Nederland in beweging’ verzorgde de warming up. Na binnenkomst reikten schaatser Annamarie Thomas, rolstoelbasketballer Barbara van Bergen, Olga Commandeur, Bas van der Goor en een groep enthousiaste vrijwilligers “gouden” medailles uit. Meer informatie over de feestelijke afsluiting, zie: https://www.nationalediabeteschallenge.nl/nieuws/item/8027/4000-x-trots-/

De wandelgroep “Beleef Bewegen” blijft wekelijks met elkaar wandelen. Mensen uit Bodegraven- Reeuwijk die ook willen bewegen kunnen zich iedere maandagmiddag aansluiten. Vertrek om 14.00 uur bij het Huis van Alles aan de Vromade te Bodegraven. Het is gezond en gezellig. De groep “Beleef Bewegen” streeft er naar om in 2019 met nog meer deelnemers mee te gaan doen met de Nationale Diabetes Challenge 2019 met de afsluiting in Den Haag.