Alzheimer Café Midden Holland

15 Okt 2018 - 19:30

Gouda - Er wordt weer voor alle inwoners van Bodegraven, Gouda en Reeuwijk een Alzheimer Café gehouden. Op 15 oktober 2018. In de “Savelberg”, Savelberghof 200 in Gouda. Inloop vanaf 19.00 uur, het gespreksonderwerp van de avond start om 19.30 uur en de avond duurt tot ongeveer 21.15 uur. De toegang is gratis.

Vaak voeren deskundige gastsprekers over allerlei belangrijke onderwerpen het woord, maar deze avond staat in het teken van de mantelzorgers: Zij komen zelf aan het woord! Wat betekent het nu in de dagelijkse omgang om te zorgen voor iemand met dementie? Wat maak je zoal mee, waar loop je tegen aan, welke vragen roept het op, en zeker niet onbelangrijk: hoe houd je het vol?

Alle aanwezige gasten, waaronder ook mensen met dementie, kunnen naar aanleiding van het verhaal van een mantelzorger tijdens en na de pauze met elkaar in gesprek gaan. Vragen stellen aan elkaar en elkaar suggesties geven vanuit ieders eigen ervaring is van groot belang en kan heel helpend zijn. Je kunt verdrietige situaties met elkaar delen, maar elkaar ook verrijken met tips hoe je het vol kunt houden. Een en ander is uiteraard leerzaam voor professionals in de zorg die natuurlijk eveneens van harte welkom zijn.

Er is een stand aanwezig met relevante lectuur op het gebied van dementie.