Interview met Marloes Kraan

05-10-2018 Bodegraven - Marloes Kraan uit Bodegraven-Reeuwijk ontwerpt en maakt hoeden op maat. Naast hoeden ontwerpt en maakt ze ook tassen en kleding. Hiertoe heeft ze een volledig afgeronde studie Hoedenmaker en Textielontwerper gevolgd. Voor haar examenproject heeft ze zich laten inspireren door een sprookje uit een kinderboek, uitgegeven in

1865;Alice in Wonderland. Wat Marloes hier in aanspreekt zijn niet alleen de figuur van de  “Mad Hatter” ( hoedenmaker) maar vooral de stijl, de vormen en de kleuren, zoals onder meer blijkend uit de verfilming van Walt Disney.

Ook breien
Marloes is te vinden in haar onlangs geopende textielatelier aan de Wilhelminastraat nummer 5 in Bodegraven. Hier heeft ze de ruimte om haar passie bot te kunnen vieren. Hier staan ook haar naaimachine en alle andere benodigdheden om haar vak te kunnen beoefenen. Een belangrijke rol wordt ook ingenomen door haar breinaalden. Van jongs af aan heeft ze al met veel succes gebreid. De hiermee ontstane werkstukken zijn in haar atelier te bewonderen. Dit geldt ook voor haar examenproject, waarop ze is afgestudeerd. Omdat Marloes nog niet van haar werk, als ontwerpster en textielmaakster, kan leven heeft ze nog een bijbaantje in de horeca. Daarom is haar atelier op ongeregelde tijden geopend met uitzondering van de zaterdagen waarop ze ( bijna) altijd open is.

Creativiteit van ouders geerfd
Marloes is inmiddels 24 jaar oud, maar ziet er veel jonger uit. Haar creatieve talenten heeft ze, evenals haar broers, van haar beide ouders geërfd. Haar toekomstdroom is het textielatelier tot volle wasdom te brengen. Ze barst van de plannen, waaronder een eigen modelijn. Ook heeft ze contacten met een trendwatcher en een zangeres, waarmee ze een project wil opstarten. Een website is in de maak, op social media laat ze zich niet onbetuigd.

Radio interview
In het radioprogramma Carrousel van Radio Bodegraven vertelt Marloes er honderduit over.  Het interview wordt uitgezonden via de ether op 107.8 FM op zondag om 20.00 uur, maandag om 21.00 uur en woensdag om 19.00 uur.