Borefts Bierfestival opnieuw groot succes (TV + Foto)

22-09-2018 Bodegraven - Op vrijdag 21 en zaterdag 22 september had Brouwerij de Molen een jubileum te vieren! Voor de tiende keer werd het Borefts Bierfestival georganiseerd en opnieuw waren beide dagen volledig uitverkocht.

Kijk bij TV Bodegraven op de oneven uren naar ons verslag of lees hier meer over de verschillende specialiteiten die te proeven waren.

 

De opdracht aan de brouwers

Tijdens de laatste edities van het Borefts Bierfestival heeft de organisatie iedere keer een opdracht gegeven aan de brouwers die met hun bier langs kwamen: Maak een biertje met een speciaal ingredient of een speciale bereidingswijze. Dit jaar was daarop geen uitzondering: 9+1 bier.

De organisatie heeft een lijst van 9 ingrediënten doorgestuurd aan de brouwers, daar mochten ze zelf nog 1 ingrediënt aan toevoegen om hun bier uniek te maken. Dit leverde 16 nieuwe bieren op die alleen op dit festival geproefd konden worden. In totaal waren er dit weekend 23 brouwerijen aanwezig uit 11 verschillende landen.

 

Meer dan bier alleen

Het Borefts Bierfestival is meer dan een collectie van internationale en nationale bieren. De afgelopen jaren is het festival uitgegroeid tot een culinair evenement. Buiten bier was er ook ruimte voor wijn, lokale kaas, de perfecte hamburger en verschillende koffie varianten. Dus ook als je geen enorme bierdrinker bent, kom je op dit festival goed aan je trekken.

Alle locaties zijn overdekt, een aantal staan er in het oude Formido gebouw aan de doortocht waar Brouwerij de Molen ook zijn bier opslag heeft maar buiten zijn er ook 2 gigantische tenten neergezet. Gelukkig maar, want in tegenstelling tot de vorige jaren waren de weergoden het festival dit jaar niet heel gelukkig gestemd. Dit maakte het ook gelijk een stuk drukker overal omdat de bezoekers de buitenlucht meden.

Per dag waren er 3500 geregistreerde bezoekers die konden genieten van de honderden verschillende biertjes. Iedere bezoeker kreeg een souvenirglas en enkele tokens om de bieren te kunnen proeven. Uiteraard konden er tokens worden bijgekocht maar zonder glas mocht je niet aan de proeverij mee doen. Gezien het terrein vrij toegankelijk was, is de kans groot dat er meer mensen zijn geweest die even de sfeer kwamen proeven.

 

Uniek internationaal evenement

Het Borefts Bierfestival is uniek in Nederland. In het hele land worden evenementen georganiseerd voor mensen die genieten van een goed biertje, maar geen van de evenementen is zo internationaal als het BBF. Het begint al met de brouwers die uit 11 verschillende landen komen, en de bezoekers komen echt uit alle windstreken. Sommige bezoekers komen al zo lang het festival bestaat.Ze zijn ooit een keer met een lokale brouwer afgereisd naar Bodegraven en daarna ieder jaar teruggekomen.

"Dit is onze vakantie, ieder jaar weer, het BBF is één grote familie" - Noorse bezoeker

En dat hoor je van meer bezoekers. Zweden, Polen, Russen, Engelsen, Ieren, Spanjaarden, Amerikanen, Afrikanen, Canadezen, je kan het zo gek niet verzinnen of er zijn wel "landenafgevaardigden" van op het BBF, en dat maakt het ook zo enorm leuk! Iedereen gaat bij elkaar zitten en maakt er een feestje van! Ook VVD- gemeenteraadslid Annemiek Oskam kan haar trots niet onder stoelen of banken steken;

"Ja fantastisch! Hoe mooi is dat dat wij hier in ons mooie Bodegraven allemaal buitenlanders te gast hebben om een biertje te drinken."

De organisatie spreekt ook van een groot succes. De afgelopen twee dagen zijn zonder noemenswaardige incidenten verlopen. Bij de opening stonden de mensen tot de visboer bijna 150 meter verderop te wachten om naar binnen te mogen. Ook de NS heeft extra lange treinen ingezet om de bezoekers van en naar het festival te vervoeren.

Mocht je volgend jaar ook een kijkje willen nemen, wees er dan op tijd bij en reserveer je plekje op de website van het Borefts Bierfestival.

Kijk ons TV verslag ieder oneven uur

TV Bodegraven is bij verschillende providers in het zenderpakket opgenomen. Zie hieronder een overzicht van de verschillende providers en bijbehorende kanalen en frequenties.

Ziggo: Analoog:  663,25 Mhz.
Ziggo: Digitaal:  kanaal 42
Rekam – Caiway: kanaal 69
KPN, XS4ALL, NLE:  kanaal 1356
Solcon : kanaal 2155
Telfort:  kanaal 1356 of 2155
Tele2 zie Waar vind ik lokale zenders