Aanhoudingen na postactie

Afgelopen woensdagmiddag rond 16.00 uur, hield de politie twee verdachten aan bij De Oude Tol in Reeuwijk.

Ze werden aangehouden op verdenking van diefstal van een Duitse scooter en van auto-inbraken op het parkeerterrein van De Andel. De politie had vernomen dat de twee inbrekers op een rode scooter reden.

Agenten vatten op woensdagmiddag 3 september post bij de Andel. Na ongeveeer 45 minuten kwamen beide verdachten op de rode scooter aangereden. De scooter waar zij op reden, had een Duits kenteken en bleek gestolen te zijn.

Toen de twee verdachten, zonder te hebben ingebroken, de parkeerplaats weer afreden de A12 op, is de politie in de achtervolging gegaan. De verdachten kregen dat in de gaten en wilden ontkomen door de vluchtstrook te gebruiken en rechts in te halen.

Na een korte rit reed de scooter via de rotonde De Oude Tol, Reeuwijk in. De twee  sprongen van de scoter en vluchtten te voet.

Een van de verdachten dook de Breevaart in en dacht zo te kunnen ontkomen aan de politie. Aan de overkant van het water werd hij alsnog in de kraag gegrepen. Ook de andere verdachte werd aangehouden.

De twee verdachten, een 18-jarige en een 21-jarige Gouwenaar, worden  vastgehouden. De scooter met daarin inbrekerswerktuig is door de politie in beslag genomen. De politie onderzoekt voor welke auto-inbraken de verdachten verantwoordelijk kunnen worden gehouden.