Filosofisch Cafe

28 Sep 2018 - 20:00

Alphen a/d Rijn - Is het internet een last aan het worden in plaats van een zegening? Eens zullen we terugverlangen naar het tijdperk van de tv, toen we nog konden vluchten in stompzinnige passiviteit, zonder de totale betrokkenheid te moeten vrezen die de nieuwe virtuele media van ons eisen. Robert Jacobsen. Dit zijn vragen waarover wij met u in discussie gaan.

Er worden op grote schaal data over mij verzameld. De standaard reactie hierop is vaak Daar heb ik geen last van, ik heb immers niets te verbergen".
Is dat zo?

Ben ik zo niet erg kwetsbaar voor manipulatie?
Hoe staat het met mijn eigen ik?
Welke privacy heb ik bij dit medium?


Veel van de internetpioniers wenden zich af van de sociale media zoals die zich nu ontwikkelen terwijl gebruikers, maar ook organisaties waaronder overheden meer en meer gebruik maken van deze faciliteiten. Hoe sociaal zijn de sociale media? Wat doet dat met ons? Zijn er nog krachten die de macht van enkelen kunnen beteugelen? Dit zijn vragen waarover wij met u in discussie gaan.
We willen graag eerst met u uw ervaringen uitwisselen, over het gebruik van internet alvorens in discussie te gaan.

Op 28 september 2018. Aanvang 20.00 uur. Inloop vanaf 19.30 uur. Foyer van het Parktheater, Cornelis Geellaan 2, Alphen aan den Rijn. Toegang: €7,50 Informatie: Gildekantoor 0172 – 242 232 / email: filosofie@gildealphenaandenrijn.nl