Echtpaar Griffioen-Van der Mel 60 jaar getrouwd

12-09-2018 Waarder - Zestig jaar geleden gaven zij op 12 september elkaar het Ja-woord en werden zij een echtpaar. De heer Griffioen (87) woont nog steeds in zijn geboortehuis tussen Waarder en Driebruggen. Mevr Griffioen (82) is een boerendochter uit Kamerik. Zij hebben elkaar ontmoet op een familiebijeenkomst. Het echtpaar is gezegend met 16 kinderen waarvan helaas twee dochters zijn overleden op 53- en 44-jarige leeftijd. Voorts 41 kleinkinderen en

13 achterkleinkinderen!

Op 4 september is er feest gevierd in aanwezigheid van alle nageslacht. Heel bijzonder vindt het echtpaar.

De vader van de bruidegom handelde in vee en had altijd wel een paar koeien. Verder was vader visser in de polder en heeft hij gewerkt bij orgelhandel Vreeken in Bodegraven. Vooral na de watersnoodramp in 1953 was het hard werken om de Zeeuwse harmoniums (traporgels) weer aan de praat te krijgen.
De bruidegom was net als zijn vader visser. Niet op de plas maar in de polder werd gevist op Zeelt, Paling en witvis. De visbunnen in het water voor het huis getuigen hier nog van. Verder werkte meneer twee jaar bij een betonfabriek en 26 jaar bij trappenfabriek VIOS.

Tenslotte was onze bruidegom 48 jaar organist in de Ned. Hervomde kerk te Waarder. Nu Hersteld Hervormd in Driebruggen.