Karter Dinand Dokkum pakt eerste NK-podium

12-09-2018 Assen – Dinand Dokkum is derde geworden in de afsluitende wedstrijd om het Nederlands kartkampioenschap. Het 12-jarige karttalent uit Reeuwijk reed zondag in de X30 junior-klasse bij de Knaf Cup een sterke wedstrijd op het vernieuwde kartcircuit in AssenIn de kwalificatie had Dinand wat problemen met zijn linker achterband. Twee vierde plaatsen in de heats zorgden ervoor dat hij als vierde moest starten in de finale.

“Bij de start viel ik terug naar de zevende of achtste plaats. Ik zat aan de buitenkant en aan de binnenkant hadden ze een betere start. Een paar bochten verder zag ik in mijn ooghoek twee karts bovenop elkaar staan en in dezelfde ronde won ik nog een positie. De derde plaats pakte ik doordat iemand door het gras ging en die positie heb ik niet meer weggegeven.”, aldus de karter uit Reeuwijk. 

Samen met zijn vader maakte Dinand een aantal jaar geleden voor het eerst kennis met de kartsport. Via de Cadet-klasse rijdt Dinand nu in de juniorenklasse en in de Benelux Series wist hij zelfs een ticket voor het WK in Le Mans te veroveren. “Ik moest bij de vijf beste Nederlanders zitten en ik wist het na de race niet zeker, maar toen ze zeiden dat ik naar Le Mans mocht, was ik heel blij.”
 

Het WK is komende maand in het Franse Le Mans en Dinand gaat er naartoe om ervaring op te doen. “Daar rijden zo veel goede coureurs en ik heb nog nooit op dat circuit gereden.”, zo blikt de leerling van het GSG Leo Vroman in Gouda vooruit. Het WK duurt een volle week en dus ligt er nog een taak voor zijn ouders om vrij te regelen voor de brugklasser. “Dat ik naar het WK mag, klinkt natuurlijk wel heel mooi.” Daar staat hem overigens een flinke kluif te wachten, want met 400 deelnemers uit meer dan 30 landen van de wereld is de concurrentie enorm.
 

► Dinand Dokkum op het podium in Assen (Foto: racexpess.nl)