Succesvolle internationale voorbereiding heren BZ&PC

11-09-2018 Bodegraven - De herenselectie van BZ&PC kan tevreden terugkijken op een succesvolle (internationale) voorbereiding. De waterpoloploeg uit Bodegraven koos bewust voor een ander type voorbereiding dan de voorgaande jaren met als doel klaargestoomd te zijn voor de promotie naar het op-een-na hoogste niveau. Een nieuw seizoen, met nieuwe kansen. De wens om terug te keren in de eerste klasse bond duurt langer dan

verwacht. In een competitie waarin één duel uitmaakt of je wel of niet promoveert, vraagt meer dan alleen spelplezier. Daarom besloot de technische staf de voorbereiding om te gooien.

De selectie trainde een week korter in het buitenbad en fun-toernooien kwamen terug op de agenda. Daarnaast kwam er een verandering in de trainingsavonden. Ook wordt er sinds dit seizoen aandacht besteed aan het mentale en fysieke gedeelte. Voorlopig met succes.

‘’We hebben een perfecte voorbereiding gehad met onder andere een fysieke topwedstrijd tegen de Franse eerste klasser RC Paris. Wedstrijden die nodig zijn om geprikkeld te raken en te blijven. Door dit soort wedstrijden verschuift de focus meer en meer naar prestatiesport, een focus die benodigd is om terug te keren in de eerste klasse en op dat niveau te blijven.’’ Aldus coach van Tongerloo.

Een vriendengroep die deel uitmaakt van de selectie koos voor een voorbereidingstoernooi in Palamós (Spanje) en speelde daar tegen een aantal topploegen met internationals. De derde plaats in een deelnemersveld van 26 ploegen, bewees eens te meer dat de selectie klaar is voor het nieuwe seizoen. Het herenteam van BZ&PC start het seizoen op 22 september met een bekerwedstrijd tegen ZPC Rotterdam, aanvang 20.00 u.
Voor €50,- kunnen balsponsoren zich melden. Mail naar waterpolo@bzpc-bodegraven.nl
 

► De herenselectie van BZ&PC bereidde zich voor in het buitenland.