Benefietdag Hart voor Huntington haalt € 7.750 op

10-09-2018 Bodegraven Pensiongasten van Stal De Groot kwamen met het initiatief een benefietdag te organiseren nadat hun stalgenootje gediagnosticeerd is met deze ziekte.
Na maanden van voorbereiding was het 8 september zover. De benefietdag startte met diverse dressuur- en springclinics, geheel belangeloos gegeven door bekende ruiters en amazones uit Bodegraven en omgeving.

Aan het einde van de dag gaf Grand Prix amazone Jacobine Dijkshoorn uit Zoetermeer, een leerzame demonstratie en reed zij een prachtige kür op muziek. De dag werd feestelijk afgesloten met een barbecue en muziek van DJ Lady V.
In totaal is er € 7.752,32 opgehaald voor Campagneteam Huntington. Naast het geld wat is opgehaald, is misschien nog wel een belangrijker doel behaald: de ziekte van Huntington heeft een gezicht gekregen…


In totaal hebben 63 bedrijven de benefietdag gesteund waaronder uiteraard Stal De Groot die haar accommodatie de hele dag ter beschikking heeft gesteld.
Alle opbrengsten van de benefietdag zijn volledig ten goede gekomen aan Campagneteam Huntington.
 

Over de ziekte van Huntington
De ziekte van Huntington is een vreselijke ziekte die qua symptomen een combinatie lijkt van Alzheimer, Parkinson en ALS. Huntington is een erfelijke ziekte die ontstaat door een DNA mutatie in het gen coderend voor het Huntington eiwit. Vanwege het feit dat er voor deze vreselijke ziekte geen geneesmiddel is en psychische problemen vaak als eerst optreden, heerst er een taboe en schaamtegevoel bij veel families. Gendrager zijn heeft onder meer gevolgen voor je werk, relaties, hypotheek en verzekeringen.
• In Nederland lijden circa 1.700 mensen aan de ziekte van Huntington.
• Er zijn ongeveer 8.000 risicodragers die 50% kans hebben de ziekte te krijgen.
• De gemiddelde levensduur na het zichtbaar worden van de eerste symptomen is 17 jaar.
• Als één van de ouders het Huntington gen heeft, heeft elk kind 50% kans op het gen.
• Meestal openbaren de symptomen zich tussen het 35e en 45e levensjaar.

Er is helaas nog géén geneesmiddel voor deze ziekte… Wij begrijpen dat het door ons opgehaalde bedrag niet voldoende is maar alle beetjes helpen. Wij hopen dan ook dat meer mensen Campagneteam Huntington gaan of blijven steunen zodat er onderzoek naar de ziekte gedaan kan worden en er in de nabije toekomst een medicijn voor komt.


Over Hart voor Huntington
Hart voor Huntington is een initiatief van Claudia Grundmann, pensionklant bij Stal De Groot en Hester de Groot, eigenaresse Stal De Groot.
Michelle de Haas, pensionklant bij Stal De Groot, lijdt aan de ziekte van Huntington en is slechts 30 jaar jong. Haar grote passie is haar friese hengst Prins. Naar aanleiding van haar diagnose  4 jaar geleden ‘ziekte van Huntington’, is het idee geboren een benefietdag te organiseren. Alle opbrengsten vanuit de clinics, demonstraties, barbecue en loterij zijn volledig ten goede gekomen aan Campagneteam Huntington. Diverse bedrijven uit Bodegraven en omgeving steunden Hart voor Huntington.