Bodegraafse schrijver presenteert nieuw boek

10-09-2018 Bodegraven Jelena – de onbekende held” is een historische roman van de Bodegraver Ronald van Assen. Het boek wordt 29 september Boek10|2018 gelanceerd in Schouwburg Het Park, Hoorn.

Ronald van Assen begint op zijn veertigste, na een moeilijke periode in zijn leven, met schrijven.

In eerste instantie schrijft hij op therapeutische basis, maar het schrijven geeft hem zoveel voldoening dat hij ermee doorgaat. Hij heeft inmiddels meerdere boeken op zijn repertoire staan en hij beheerst verschillende genres. Zijn boeken bevatten vaak een diepere boodschap. Veel van wat hij schrijft, is afkomstig uit eigen ervaring.

Jelena – de onbekende held
Jelena Vorobieva is een vrolijke en zorgzame tiener. Ze is vijftien jaar als de oorlog uitbreekt. Sinds de Duitse inval in juni 1941 komen de oorlogshandelingen steeds dichterbij, toch lijkt het echte geweld aan haar voorbij te gaan. Dan gaat het gruwelijk mis. Op 4 augustus 1941 vallen de Duitsers haar woonplaats binnen. Ze vermoorden haar familie, verkrachten Jelena en laten haar voor dood achter. Vanaf dat moment breekt voor Jelena een onzekere tijd aan. Ze is vastbesloten wraak te nemen op degenen die haar dit hebben aangedaan, maar hoe overleef je als vijftienjarig meisje in een wereld vol geweld?

Bij toeval stuit ze op een groep partizanen. Ze blijkt een goed scherpschutter te zijn. Al snel boekt ze vooruitgang en krijgt ze de leiding over een eigen groep vrouwelijke partizanen. Het oorlogs-geweld laat echter diepe sporen na. Ondanks haar successen verandert ze langzaam in een emoti-oneel wrak. De scheidslijn tussen realiteit en waanzin wordt steeds dunner. Weet ze haar wraak te voltooien?

Boek 10|2018
Tien auteurs die samen, als schrijver, het eenzame pad naar de lancering bewandelen. Op 29 september staan zij samen in het theater! De lancering vindt plaats tijdens het SchrijfEvent BOEK10; een schrijversdag voor lezers en schrijvers met workshops, lezingen, meet & greet, inspiratie, netwerken en meer.

Meer informatie:
Het boek is vanaf 29 september 2018 verkrijgbaar bij alle boekhandels.