Kunstbusreis

18 Okt 2018 - 09:00

Bodegraven - Kunstbusreis naar Watersnoodmuseum Zeeland en Stadhuismuseum Zierikzee Het Watersnoodmuseum Zeeland is gevestigd in de vier caissons die werden gebruikt voor het sluiten van het laatste dijkgat ontstaan tijdens de watersnood van 1953. Het museum is gelegen in de zeedijk ten zuiden van het dorp Ouwerkerk.Na de 40-jarige herdenking van de watersnood in 1993 werd een werkgroep gevormd onder leiding van Ria Geluk, die er in 1997 in slaagde om het museumproject van de grond te krijgen. Een groep vrijwilligers onder leiding van Evert Joosse, bouwkundige uit Kloetinge, maakte van een van de caissons het Watersnoodmuseum. Het museum is gelegen in de zeedijk ten zuiden van het dorp Ouwerkerk.

De tweede bestemming van de Kunstbus is het pas vernieuwde Stadhuismuseum Zierikzee. Dit is een uniek museum van het prachtige monumentenstadje Zierikzee en vertelt het verhaal van stad, land en water. Het gebouw en de collectie van het Stadhuismuseum Zierikzee tonen de rijkdom van deze oude havenstad. Het grootste object van het museum is het Stadhuis zelf, een monumentaal pand van ruim 450 jaar oud. Dit gebouw was het kloppend hart van het oude Zierikzee. Het was het huis van het stadsbestuur, de rechtbank, de waterschap, de vleeshal en de waag. Er zijn prachtige stijlkamers te zien en een bijzondere eikenhouten zolderkapconstructie.
 

Op donderdag 18 oktober 2018. Vertrek: 09:00 uur vanaf NS Station Bodegraven. Kosten: €37,50 inclusief vervoer, entree en rondleidingen, €26,50 indien u in het bezit bent van museumkaart. www.evertshuis.nl