Lezing PCOB

19 Sep 2018 - 19:30

Bodegraven - Op Safari in Iran. Jan Blokland neemt ons mee op een botanische reis naar Iran. In gezelschap van nog 22 plantenliefhebbers bezoekt hij zeer afgelegen plekken met ongerepte natuur, maar ook plaatsen waar nog van de eeuwenoude cultuur te genieten valt.

De presentatie is opgebouwd uit een video van de cultuursteden Qom en Isfahan en een uitgebreid bezoek aan het Zagrosgebergte. In een PowerPoint presentatie wordt veel aandacht geschonken aan de rijke flora van dit gebied en vervolgens die van het noordelijke Alborzgebergte. De presentatie wordt afgesloten met een video over de hoogtepunten van Teheran en de ontmoetingen in het noorden van Iran.

Bezoekers van de presentatie zullen verrast zijn van het beeld dat zij van Iran krijgen, de zeer rijke cultuur en bijzondere natuur maar ook van de ontmoetingen met de gastvrije bevolking en de grote verschillen in landschappen.

Op woensdag 19 september om 19.30 uur in de Mondriaanzaal van Rijngaarde. U bent van harte welkom deze avond bij te wonen.