Geen terras bij biefstukrestaurant aan plas Elfhoeven

03-08-2018 Den Haag - Zowel de projectontwikkelaar, de heer Bras, als zijn advocaat verklaarden afgelopen donderdag in de rechtbank dat er geen terras komt bij het biefstukrestaurant aan de plas Elfhoeven. De heipalen, die inmiddels al in de tuin zijn geslagen, dienen volgens hen uitsluitend om verzakking van grond tegen te gaan. De heer Bras is gevraagd wat er dan wel komt op die plek maar hij was niet in de

gelegenheid om antwoord te geven.

Oppervlak horecagelegenheid
Gisteren diende bij de Rechtbank in Den Haag het verzoek voor een voorlopige voorziening die was aangevraagd door een groep bewoners en verenigingen aan de Notaris d'Aumerielaan en Groene Ree. De verleende omgevingsvergunning die voor de bouw van een hotel-restaurant aan de Burgemeester Lucassenlaan is afgegeven zou volgens hen in strijd zijn met het bestemmingsplan. 
 
Het juridisch steekspel spitst zich toe op de vraag of er hier nu sprake was van een hotel-restaurant of van een afzonderlijk van elkaar te onderscheiden hotel én apart restaurant. Het restaurant voldoet aan de toegestane afmeting van 400m2 maar het hotel en restaurant samen niet.

Geen verkeerskundig rapport
Volgens een persbericht dat is verstuurd door het Burgerinitiatief Reeuwijk (BIR), vroeg de rechter zich af hoe de gemeente de verkeersveiligheid had beoordeeld omdat er geen verkeerskundig rapport was gemaakt.
 
Volgens de jurist van de gemeente is de beoordeling van de aanvraag alleen getoetst aan parkeernormen in combinatie met de situatie rondom de uitrit. Volgens de gemeente is daar een verbreding van de weg, die ervoor zorgt dat ook in de toekomst de uitrit overzichtelijk en veilig is. Daarnaast was de jurist van mening dat de smalle d'Aumerielaan een verkeersdruk aan zou moeten kunnen van gemiddeld 2.400 auto's per twee uur.
 
De uitspraak is over twee weken.

Lees ook: Raadsleden willen extra vergadering i.v.m. vragen over Elfhoeven