Terug van vakantie? Kraan 1 minuut open!

31-07-2018 Gouda - Na één of meerdere weken afwezigheid is het water uit de kraan niet vers meer. Daarom start drinkwaterbedrijf Oasen de actie Terug van vakantie? Kraan 1 minuut open!  Om het advies bekend te maken hangt Oasen deze week meer dan 100 posters op langs drukke verkeerswegen, bij bushaltes en op meerdere NS-stations in het Groene Hart. Ook op social media vraagt zij aandacht voor

het doorspoeladvies.

Houd emmer onder de kraan Juist in deze droge tijd, adviseert Oasen het water dat uit de kranen wordt gespoeld voor andere doeleinden dan consumptie te gebruiken. Vang het water op met een emmer of gieter, om er bijvoorbeeld de planten water mee te geven, de auto mee te wassen of ramen mee te zemen.

Als er tijdelijk niemand thuis is, wordt er weinig tot geen water verbruikt. Het drinkwater in de leidingen in huis staat dan stil. Dit water smaakt minder lekker dan vers water. Als de thuiskomers 1 minuut alle kranen open zetten en de wc’s een keer doortrekken, dan zijn de huisleidingen goed doorgespoeld en komt er weer vers water uit de kraan.