Zonovergoten Zomerconcert OBK Driebruggen

11-07-2018 Driebruggen - De zonovergoten parkeerplaats op de Lindenlaan te Driebruggen was zaterdagmiddag 7 juli het toneel van het Zomerconcert van OBK Driebruggen. De toegestroomde luisteraars konden genieten van een uitgebreid programma van de vereniging in al haar facetten.
 

Zo speelde het leerlingenorkest onder leiding van Liesbeth Blonk een aantal melodieën die betrekking hadden op een aantal wereldlanden met hun karakteristieke klanken. De slagwerkgroep onder leiding van Gerda Tuinstra hadden een tweetal bijzondere stukken ingestudeerd. Een ritmisch handgeklap en voetgestamp, bumshakalaka genaamd, brachten een verrassend effect helemaal zonder het gebruik van slagwerkinstrumenten. Bij het tweede nummer Jake Elwood werd gebruik gemaakt van speciale trommelstokken die op de rugleuning van een aantal stoelen getikt een bijzonder melodisch geluid produceerden. Het publiek vond het prachtig.

De fanfare onder leiding van Mark van Mil speelde een aantal fraaie popnummers, waaronder Leningrad van Billy Joel en Boudewijn, een medley van Boudewijn de Groot nummers, waarna de trekking van de Grote Verloting plaatsvond. De fraaie prijzen vonden hun weg naar de gelukkigen die een winnend lot hadden gekocht; het absolute hoogtepunt was een prachtige Barbecue set, die voor het concert uit nog even snel vanuit de lijvige verpakking door een stel handiger ’s in elkaar was gezet.

OBK Driebruggen kijkt terug op een gezellig evenement ter afsluiting van een zeer succesvol seizoen. Na de welverdiende vakantie staan er weer diverse mooie concerten op de agenda o.a. een najaarsconcert in november in de PKN Gereformeerde kerk Waarder en een fraai concert in samenwerking met St. Caecilia uit Gouda in het Evertshuis te Bodegraven; uiteraard wordt u daarover weer zoals gebruikelijk geïnformeerd.

OBK wenst u een hele fijne vakantietijd toe en hoopt u op een van haar komende concerten te begroeten! https://www.facebook.com/OBKDriebruggen