Glasvezel in buitengebied Bodegraven-Reeuwijk

11-07-2018 Bodegraven-Reeuwijk - Het buitengebied van Bodegraven-Reeuwijk krijgt glasvezel waardoor snel internet mogelijk is. Ook de buitengebieden van Woerden en Oudewater worden met glasvezel ontsloten. Na een intensieve campagne is het gelukt om 40% van de huishoudens over de streep te trekken.

Na een eerdere succesvolle interessepeiling in Woerden en Oudewater, werd begin mei de campagne van de kabelleverancier in Groene Hart Zuid enthousiast afgetrapt. Het gebied werd opgedeeld in 4 deelgebieden welke elk afzonderlijk de 40% grens moest bereiken om verzekerd te zijn van glasvezel. Bewoners konden zich direct inschrijven bij een van de vier serviceproviders.

Actieve en enthousiaste ambassadeurs
Onder aanvoering van een lokale ambassadeurs en het glasvezelteam werd de grens van 40% in alle deelgebieden op tijd gepasseerd. Daarmee is de komst van snel internet in het buitengebied veiliggesteld.

“Een groot deel van het succes van deze campagne is mede te danken aan de ongelooflijke inzet van de ambassadeurs uit de regio. Zonder hun hulp was dit niet gelukt,” aldus de campagneleiders Sjouke van Dijk en Henk Jan Witteveen. “Na de zomer start de aanleg van het glasvezelnetwerk en richting het einde van dit kalenderjaar verwachten wij dat de eerste adressen al gebruikmaken van supersnelle internetdiensten.”

Globale planning
Inmiddels is het kabelbedrijf druk in overleg met de gemeenten en andere belanghebbenden om de uitrol van glasvezel in het buitengebied te realiseren. Voor een deel van het gebied zijn de voorbereidingen en materiaalbestellingen al gestart en de detailengineering wordt al uitgewerkt. Achteraf inschrijven is nog mogelijk, maar omdat de aannemer hier speciaal voor terug moet komen gebeurt dit wel op basis van offerte.