Roze zaterdag Pride walk in Gouda

23 Jun 2018 - 00:00 23 Jun 2018 - 23:59

Gouda - Gouda Roze organiseert op zaterdag 23 juni vanaf 10.00 uur Roze Zaterdag. Een lang lint van kramen vanaf de Nieuwe Markt, tot het eind van de Zeugstraat met van uiteenlopende organisaties, allen gericht op LHBT. The pride walk, een demonstratieve optocht door de stad begint om 12.30 uur in de Herpstraat.

Tijdens de Pride Walk kan iedere bezoeker aanhaken bij de stoet. De stoet wordt geleid door onze Roze Eend, een motorclub en brassband. Tevens wordt er in de stoet een 25 meter lange regenboogvlag meegedragen.

Gedurende de dag zijn er op 4 podia in de stad diverse side-acts te zien. De podia zijn te vinden op de Nieuwe Markt, Groenendaal, Turfmarkt en het Weeshuisplein. Om 20.00 uur start het Diversiteitsconcert. Tijdens het concert treden een aantal grote namen uit de Nederlandse muziek op. Zo komen Ruth Jacott, Edsilia Rombley en DJ Jean een spetterend optreden geven. Uit Engeland komt de inmiddels wereldberoemde dragqueen La Voix over. The Originals, bekend als huisband van De Vrienden Van Amstel Live, vullen het programma verder aan.

Van 11.00 tot 12.00 uur is er een geloofsviering in de St Janskerk. 's Avonds zijn er optredens op de markt.

Vanaf 11.00 uur ‘s morgens komt het podiumprogramma op de Markt op gang. Er zijn een aantal belangrijke momenten in het middag- en avondprogramma. Zo wordt de Roze Zaterdag om 14.00 uur officieel geopend door Burgemeester Schoenmaker van Gouda, waarna een toespraak zal volgen van Tanja Ineke, voorzitter COC Nederland. Om 15.00 uur wordt door de Stichting Roze Zaterdagen Nederland bekendgemaakt welke stad Roze Zaterdag in 2020 mag organiseren. Om 18.30 uur vindt de officiële overdracht van het Roze Jaar plaats aan de gemeenten Venlo en Krefeld, deze zijn gezamenlijk organisator van het Roze Jaar en Roze Zaterdag in 2019.

Tv Gouwestad maakt opnames van Roze Zaterdag die vanaf 1 augustus te zien zin op tv Bodegraven.