Speelweek Nieuwerbrug gaat verhuizen naar bouwterrein

11-06-2018 Nieuwerbrug - Na lange tijd in onzekerheid te hebben gezeten kan de organisatie van Speelweek Nieuwerbrug met goed nieuws komen. De speelweek van Nieuwerbrug gaat verhuizen naar het bouwterrein evenwijdig aan de Gravin Jacobastraat. Omdat het bouwterrein niet met de openbare weg is verbonden, zal de gemeente voor de speelweek tijdelijk een noodbrug laten aanleggen tussen

het nieuwe speelweek-terrein en het parkeerplaatsje aan het einde van de Gravin Jacobastraat.

Hutten ergens anders verbranden
Elk jaar worden op de vrijdagavond de hutten verbrand die de kinderen op woensdag met hart en ziel in elkaar hebben getimmerd. Aangezien de speelweek dit jaar een stuk dichterbij boerderijen komt met een rieten dak, is besloten om de huttenverbranding in ieder geval niet te houden op het nieuwe speelweekterrein. Het bestuur is nog bezig om een geschikte en veilige plek daarvoor te realiseren.

Oude speelweekterrein verkocht aan projectontwikkelaar
Na jarenlang gebruik te hebben gemaakt van het terrein naast de Nieuwerbrugse ijsbaan, is daar dit jaar een eind aan gekomen. Sinds 1 maart j.l. is het terrein overgedragen aan projectontwikkelaar Steenvlinder voor woningbouw in De Wijde Wiericke. Het terrein van de ijsbaan is helaas niet geschikt om de tent op te laten zetten. Bij een zomers regenbuitje verandert het terrein van de ijsbaan in een klein moeras. Niet echt geschikt om een speelweek op te organiseren.

Floor Boer stelt terrein beschikbaar
Na diverse overleggen met de gemeente over een mogelijke oplossing, heeft het bestuur van de speelweek Floor Boer van Boer BV uit Nieuwerbrug bereid gevonden om het terrein dat zij hebben aangekocht voor woningbouw evenwijdig aan de Gravin Jacobastraat ter beschikking te stellen aan de speelweek. Het bestuur van de speelweek hoopt de komende jaren gebruik te kunnen maken van dit terrein, totdat ook hier woningen worden gebouwd.

Inschrijven
Inmiddels zijn er al ruim 100 kinderen ingeschreven voor de speelweek, waaronder kinderen uit Nieuwerbrug, Reeuwijk, Waarder, Woerden en Bodegraven. Ook dit jaar waren de groepen voor de Vakantiespelen Bodegraven weer in no-time vol. Sinds 30 mei j.l. is er nog een extra inschrijving voor extra plekken bij de huttenbouw. Er zijn nog zo’n 50 plekken vrij, maar helaas is er niet voor iedereen en plekje. Kinderen uit Bodegraven die geen plekje hebben kunnen bemachtigen bij de Vakantiespelen zijn ook in Nieuwerbrug van harte welkom! Inschrijven kan via de website: https://speelweeknieuwerbrug.nl.