RVC ’33 moet op herexamen

11-06-2018 Reeuwijk-Dorp - RVC ’33 moet op herexamen om zich nog te handhaven in de 1e klas. In de finaleronde van de nacompetitie leden de Reeuwijk-Dorpers een 1-2 nederlaag tegen VUC. RVC ’33 krijgt daardoor nog een allerlaatste kans in de verliezersronde komende zondag (17 juni) tegen CVV Zwervers. Tegen VUC ging RVC ’33 veelbelovend van start, maar zakte daarna toch weg en kreeg de tweedeklasser meer grip op de wedstrijd.

En dat leidde in de 32e min. tot de 0-1 voorsprong voor de Hagenaren. De inleiding tot de treffer lag bij Mari Balnken die op het middenveld kostbaar balverlies leed. In de 2e helft na ruim een half uur breidde een beter VUC de voorsprong uit tot 0-2. En dat was op een moment dat Frank Stolwijk net daarvoor een grote kans op de 1-1 liet liggen. Uit frustatie trok de RVC-middenvelder het shirt over het hoofd de kans niet te hebben verzilverd. Het was overigens niet de eerste kans van RVC ’33 die de uitblinkende VUC-goalie Verstraten onschadelijk wist te maken.

Toch kwam RVC ’33 nadien naderbij. De ingevallen Romano Giorgini bediende Wouter Sluijs met een fijne voorzet, die zo gemakkelijk de 1-2 binnenschoof. Met ruim nog een kwartier te gaan, probeerde RVC ’33 de wedstrijd nog te kantelen. Het zette er een tandje bij, maar VUC liet de voorsprong niet meer uit handen glippen. RVC ’33 daardoor verwezen naar de verliezersronde komende zondag (17 juni). Het zal dan op Sportpark Kaagjesland moeten afrekenen met CVV Zwervers uit Capelle a/d IJssel, dat met 0-3 verloor van GLZ Delfshaven.
 

• Bericht: André van Egdom

 

► Frank Stolwijk trek het shirt over het hoofd nadat hij de kans op 1-1 heeft gemist. (Foto: Leo Ernst)
► Wouter Sluijs haalt de bal uit het net nadat hij RVC '33 weer terugbracht in de wedstrijd: 1-2. (Foto Leo Ernst)