CVC Reeuwijk terug naar 3e klas

11-06-2018 Reeuwijk-Brug - Directe degradatie uit de 2e klas lag al maanden op de loer. Het was dan ook bewonderenswaardig hoe CVC Reeuwijk aan het einde van de reguliere competitie zich nog voor het nacompetitietraject wist te plaatsen en zelfs daarin de 1e ronde overleefde. Echter de 2e ronde bleek een brug te ver. De Reeuwijkers moesten afgelopen zaterdag het hoofd buigen voor VELO: 1-3. En zo werd het spelen

in de 2e klas een kort uitstapje en is CVC Reeuwijk volgend seizoen weer terug in de 3e klas. Zonder Tom Verwaal en Lorenzo Stolwijk begon CVC Reeuwijk zaterdag weer eens gekortwiekt aan een wedstrijd. Iets waarmee CVC Reewijk het hele seizoen al mee moest dealen. In de 1e helft kwam een beter spelend VELO na zo’n 33 minuten spelen op een 0-1 voorsprong. Het was toen al zo’n beetje duidelijk dat VELO een te hoge horde was. En dat beeld werd versterkt door de 0-2 die rond de 50e minuut viel.

Nacompetitievoetbal heeft soms toch onverwacht zo zijn grilligheden. Nadat Sven de Jong in het Wateringse strafschopgebied was gehaakt, bood scheidsrechter Turk CVC Reeuwijk vanaf elf meter de kans de wedstrijd plots nog een andere wending te geven. Strafschoppenspecialist Aksel Koopman bracht onberispelijk de achterstand terug tot 1-2. Net zo plots raakte VELO daarna de grip op de wedstrijd kwijt door een veel feller Reeuwijk. De doorgebroken Arthur Heij had de wedstrijd helemaal nog op zijn kop kunnen zetten door de 2-2 te maken. CVC’er vond echter de punt van de schoen van VELO-doelman Kersten.

Nadien bleef de 2-2 ook nog wel in de lucht hangen. Echter de eindstand werd toch op 1-3 bepaald, toen CVC Reeuwijk in het verdedigen van een hoekschop even niet bij de les was. Trainer Gerard van Ruitenburg werd na afloop in de kleedkamer nog in de bloemetjes gezet. Hij sloot het boek als trainer bij CVC Reeuwijk. Boris van Es gaat nu het stokje overnemen. Voor hem de uitdaging om van CVC Reeuwijk sowieso weer een stabiele derdeklasser te maken.
 

• Bericht: André van Egdom

 

► De bal uit de lucht kijken tijdens CVC Reeuwijk-VELO. In het midden Aksel Koopman, die voor CVC nog een strafschop benutte.
 
► Arthur Heij draait weg van z'n tegenstander. Hij liet een grote kans op 2-2 liggen.