Werkgroep KVO reikt Gouden Bezem uit aan Adri l’Ami

10-06-2018 Bodegraven-Reeuwijk - De werkgroep Keurmerk Veilig Ondernemen (KVO) heeft op 1 juni de eerste Gouden Bezem uitgereikt aan Adri l’Ami. De heer L’Ami ontving de prijs vanwege zijn lange staat van dienst bij de gemeentereiniging. De Gouden Bezem is een stimuleringsprijs voor mensen die zich op een bijzondere manier inzetten voor een schoner centrum.

De laatste jaren voor zijn pensioen werkte L’Ami in de buitendienst. Iedereen in het dorp kende hem als ‘de man met de bakfiets’. In die hoedanigheid nam hij onlangs de eerste Gouden Bezem in ontvangst.

Initiatieven voor een schoner centrum
De Gouden Bezem is in het leven geroepen door de werkgroep KVO, een samenwerking tussen de gemeente Bodegraven-Reeuwijk, Bodegraafse Ondernemers Vereniging (BOV), politie, boa’s (handhaving en toezicht) en brandweer. De werkgroep maakt zich hard voor een schoon, heel en veilig centrum van Bodegraven. Ook juicht de werkgroep (inwoners)initiatieven toe die bijdragen aan een schoner centrum, zoals een recent project van de Da Costaschool uit Bodegraven: in het kader van De Afvalvrije School ruimden leerlingen tijdens de avondvierdaagse zwerfafval op.

Dorpsschoonmaker
Met de pensionering van Adri l’Ami, zo’n twintig jaar geleden, verdween ook het fenomeen dorpsschoonmaker in Bodegraven. Tot eind april 2018, toen na twee decennia van afwezigheid de dorpsschoonmaker in het centrum weer terugkwam in de persoon van Henri van Heffen. Mét een elektrische Stint: letterlijk en figuurlijk een groene hedendaagse variant van de bakfiets. Van Heffen zet zich twaalf uur per week in voor het schoonmaken en -houden van het centrum. Daarnaast creëert hij bewustwording rondom het thema bij inwoners, ondernemers en voorbijgangers. Het doel is dat iedereen een steentje z’n bijdraagt, want ‘schoon houdt schoon’.