Kunstbusreis – Westfries Museum en Marine Museum

20 Sep 2018 - 09:00

Bodegraven - ‘Welkom in de Gouden Eeuw’, zo presenteert het mooie Westfries museum in het prachtige oude stadje Hoorn zich. In meer dan 25 ingerichte stijlkamers wordt de rijkdom van die periode getoond, met schilderkunst, porselein, glas- en zilverwerk.

Echt compleet wordt het pas na bezoek van de replica van het VOC schip “de Halve Maen”. Ook heel interessant is de “ontmoeting” van de Rotterdamse fotograaf Hans Withoos met zijn beroemde voorvader/ kunstschilder Mathias Withoos.

Het tweede museum dat wordt aangedaan is het Marine Museum in Den Helder. Dit is dé plek waar je de marine echt kunt beleven. Ontmoet zeehelden, bekijk wapens en uniformen, leer over de ontwikkeling van techniek aan boord en ontdek de geschiedenis van de Rijkswerf. Het zwaartepunt ligt op de periode 1815 tot heden, toen men sprak van de van de ‘Koninklijke Marine’, met talrijke afbeeldingen, zoals schilderijen, prenten, tekeningen, zeekaarten, posters en foto’s van de scheepsmodellen. Ook de verschillende wapens en munitie zoals scheepsgeschut, torpedo’s en zeemijnen zijn te bezichtigen, evenals de verschillende uniformen die door de tijd zijn gedragen en de nautische instrumenten zoals kijkers, kompassen, sextanten en tijdmeters.

Op donderdag 20 september. Vertrek: 09:00 uur vanaf NS Station Bodegraven. Kosten: €37,50 inclusief vervoer, entree en rondleidingen, €26,50 indien u in het bezit bent van museumkaart. www.evertshuis.nl