Kampioenschap ESTO nu heel dichtbij!

14-05-2018 Bodegraven - Volgende week kan ESTO op eigen kracht kampioen worden. Zelfs een gelijkspel tegen Cabauw is dan al voldoende om de kampioensvlag te kunnen hijsen. Dit weekend versloeg ESTO middenmoter Stolwijk gedecideerd met 6-0. Niet alleen was ESTO voor Stolwijk een maatje te groot, maar het speelde ook als een waardig aanstaande kampioen. Binnen 4 minuten had ESTO al een 1-0 voorsprong te pakken.

Een hoekschop van Wouter-Jan Bos verlengde Job van Welie tot de openingstreffer. De 2-0 verscheen niet veel later op het scorebord. Met een wonderschoon doelpunt in de kruising bevestigde Jordi Tuithof z’n klasse en nog voor rust tekende het jonge talent, dat volgend seizoen z’n voetbalkunsten mag vertonen bij Jodan Boys, ook voor de 3-0. Na rust bleef ESTO de dominerende ploeg. Het gunde Stolwijk nagenoeg geen enkele kans.

ESTO bouwde de voorsprong gestaag verder uit. Maarten van Riessen tikte de 4-0 binnen. En direct daarop demonstreerde Wouter-Jan Bos hoe je een perfecte vrije schop moet nemen. Met een timmermansoog vond hij net als Tuithof de kruising: 5-0. Diep in de 2e helft zag verdediger Tim v.d. Lagemaat de kans schoon om ook nog een duit in het zakje te doen. Met een laag strak schot maakte hij het halve dozijn vol voor ESTO: 6-0. Volgende week gaat ESTO clubhistorie schrijven, daar lijkt niemand meer aan te twijfelen.
 

• Bericht: André van Egdom

 
► Jordi Tuithof laat een Stolwijk-verdediger z'n hielen zien. De jonge ESTO-aanvaller scoorde op fraaie wijze de 2-0.
 
► Lars Verheul was weer als middenvelder voor ESTO van grote waarde.
 
► Robin Groenendijk kijkt de bal uit de lucht. Maar hij niet alleen!
 
► Job van Welie (nr. 6) zet druk op zijn tegenstander.