Voorjaarsconcert GouweHart Orkest

28 Apr 2018 - 15:30

Reeuwijk - In dit eerste jubileumconcert in het voorjaar, staat de Derde Orkestsuite van J.S. Bach als hoofdwerk op het repertoire. Een feestelijk stuk muziek, waarvoor het orkest wordt uitgebreid met trompetten en pauken. In deze suite zit het onvergetelijk mooie Air, misschien wel het meest bekende en geliefde stuk uit de barokmuziek.

 

 

Daarnaast kunt u het ook bekende Konzertstück voor viool en orkest van Schubert horen, met als solist de jonge en getalenteerde Anna Britala. Verder staat de wat minder vaak gespeelde achtste symfonie van Herschel op het programma, waarbij men zich af kan vragen waarom zo’n goed stuk muziek niet meer bekendheid heeft gekregen. Daarnaast een keuze uit de balletmuziek behorend bij de opera Orfeo van Gluck. Ook zal de Israëlische Ilil Danin het clavecimbelconcert van Graun spelen.

Het repertoire van het GouweHart Orkest bestaat voor een groot deel uit barok. Daartoe was er in 2015 een eigen clavecimbel aangeschaft. Inmiddels is het orkest dat instrument ontgroeid en het heeft nu een veelbelovend nieuw clavecimbel op zicht. Het publiek kan het in de komende concertserie beluisteren en zelf vaststellen of dit de aanschaf waard is. Bevalt het instrument, dan hoopt het orkest subsidie te kunnen krijgen om de aankoop mogelijk te maken.

Voor het publiek betekent dit eerste jubileumconcert in ieder geval een gevarieerd concert dat uw luisterplezier als belangrijkste doel heeft.

Op zaterdag 28 april, 15:30uur, De Ark, Reeuwijk. Woensdag 2 mei, 20:00 uur, Petruskerk, Woerden. Donderdag 3 mei, 20:00 uur, Oud Katholieke Kerk, Gouda. Toegang: 12 euro inclusief consumptie, tot 14 jaar gratis. Reserveren wordt aanbevolen: gouwehartorkest@gmail.com