Centrum van Bodegraven komt in beweging

13-04-2018 Bodegraven-Reeuwijk - Over een half jaar zullen er weer een aantal nieuwe winkels geopend worden in het centrum van Bodegraven vertelt centrummanagerJeroen Wichers in een radio-interview met RTVBodegraven dat a.s. zondag om 20.00 uur, maandag om 21.00 uur en woensdag om 19.00 uur wordt uitgezonden in het programma Carrousel. Op dit moment heeft de kaasboer in de Prins Hendrikstraat zijn winkel verbouwd en is Blokker bezig met een verbouwing.

Tijdens een congres op 5 april over stedelijke kavelruil heeft hij namens Bodegraven-Reeuwijk met wethouder Dirk-Jan Knol, ambtelijk projectleider Wietse Bruinsma en vastgoedeigenaar Pieter van Tuinen een masterclass gegeven over het simuleringsspel stedelijke kavelruil dat de vastgoedeigenaren in Bodegraven hebben gespeeld. Het spel is ontwikkelt door het kadaster.

De vastgoedeigenaren van onroerend goed in Bodegraven zijn op vrijwillige basis met elkaar in gesprek gegaan en hebben samen een herinrichtingsplan gemaakt. Vervolgens is gekeken wat die herinrichting betekent voor de individuele vastgoedeigenaar en zijn buurman. Volgens Jeroen Wichers heeft dat al meteen tot actie geleid en zijn er panden geruild en verkocht.

Het winkelcentrum wordt geconcentreerd langs de as Prins Hendrikstraat en Brugstraat met twee uitlopers, Van Tolstraat en Kerkstraat. Volgens Jeroen Wichers is de vierde Rijnbrug essentieel voor een goed lopend winkelcentrum.


 Lees ook: Bodegraven-Reeuwijk inspireert op congres Stedelijke kavelruil