Jostibandorkest

18 Apr 2018 - 23:55

Bodegraven - Op tweede pinksterdag, 21 mei gaan circa 60 leden van Het Jostibandorkest onder leiding van Lyan Verburg naar de hoofdstad om een wens in vervulling te laten gaan. Een optreden in Het Concertgebouw.

 

Ze doen dit niet alleen maar worden bijgestaan door twee grote mannenkoren van Martin Mans: het Groot Mannenkoor Noord-Nederland en het Groot Mannenkoor Midden-Nederland.De twee projectkoren zingen bovendien met een derde zanggroep ‘The Martin Mans Formation’.

Gezamenlijk leveren zij een gevarieerd programma waarin de luisteraar wordt meegevoerd op zowel ingetogen en uitbundige mannenkoorklanken en op de muziek van het orkest die de harten weet te raken. In hun midden bevinden zich twee instrumentalisten die het imposante orgel en de vleugel bespelen. Hendrik van Veen beweegt zich op de orgelbank om de koorklanken aan te scherpen terwijl Mark Brandwijk op de vleugel tussen het orkest musiceert. Beide musici zijn de improvisatiekunst meester en laten ook op die manier van zich horen.

Op maandag 21 mei 2018, 19.00 uur. Locatie: Het Concertgebouw – Concertgebouwplein 10, Amsterdam. Toegang:  €35,= (inclusief consumpties). 2 e rang €29,75. Online bestellen kan op: www.concertgebouw.nl.